Édesburgonya krémleves recept

Édesburgonya krémleves
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Némethné Zsuzsa

Nehézség:

Elkészítési idő:

40 perc

Megnézték:
1657

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Az édesburgonya vagy batáta egy édeskés ízű, kellemes az aromájú dél-amerikai zöldségféle, amely a krémlevest is különleges ízvilágúvá varázsolja.

4 személyre

  • 30 dkg édesburgonya
  • 2 fej salottahagyma
  • 3 ek olaj
  • 1 kisebb csokor kakukkfű
  • 1 l zöldségalaplé vagy maradék húsleves (ennek híján víz és leveskocka)
  • 1 ek liszt
  • só ízlés szerint
  • 2 csomag szarvasi mini mozzarella sajt

Elkészítés

Az édesburgonyát meghámozzuk, majd a hagymát is megtisztítjuk és apróra vágjuk őket. Olívaolajat hevítünk és a hagymát megdinszteljük rajta, majd a burgonyát is hozzátesszük. Sózzuk, borsozzuk, majd megszórjuk 1 ek liszttel és felöntjük az alaplével. A kakukkfűvet is beleszórjuk és puhára főzzük. A levest botturmixal pépesítjük, majd egy evőkanál tejfölre merjük a levest és személyenként 5-6 mozzarellagolyót teszünk a levesbe.

Csészékben tálaljuk.


Édesburgonya krémleves recepthez kapcsolódó receptek

Édesburgonya krémleves

Édesburgonya krémleves

Az édesburgonya vagy batáta egy édeskés ízű, kellemes az aromájú dél-amerikai zöldségféle, amely a krémlevest is különleges ízvilágúvá varázsolja.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés