Duplán diós süti recept

Duplán diós süti
4.5 5

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
vajdamarta

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
2280

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Dupla vagy tripla adag készítése esetén fedetlenül hagyva 2-3 nap múlva ropogós lesz, majd papírszalvéta között, sütis dobozokban jól tárolható. Finom karácsonyi süti is lehet, mert hetekkel előtte elkészíthető. Az ünnepekig jó mélyre dugjuk el a kamrában:)

10 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 20 dkg darabos dióbél
  • 2 db tojás
  • 20 dkg liszt
  • 6 gr sütőpor
  • 1 evőkanál étkezési keményítő
  • 15 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 15 dkg vaj
  • 25 dkg főzőcsokoládé
  • 4 evőkanál étolaj
  • 1 teáskanál rumaroma
  • 30 dkg fél dióbél

Elkészítés

A darabos dióbelet szárazon megpirítjuk, s ha kihűlt, durvára őröljük. A lisztet, sütőport, keményítőt, cukrot keverőtálba szitáljuk. Hozzáadjuk a vajat, tojást, vanillincukrot, gépi keverővel összeállítjuk, majd beleszórjuk az őrölt diót. 180 fokra bekapcsoljuk a sütőt. A masszából evőkanállal vagy nyomóformával kisebb golyókat helyezünk a sütőpapírral bélelt tepsibe, ellapítjuk. Légkeveréssel 160 fokon 12-15 perc alatt megsütjük a középső rácson.

Közben gőzfürdő felett a csokit megolvasztjuk, beletesszük a rumaromát és az olajat, jól elkeverjük, melegen hagyjuk. A kihűlt sütik lapos aljába villát szúrunk, megmártjuk az olvasztott rumos csokiban. A fél dióbelet nyomunk mindegyik tetejére. A máz megdermedése után már fogyasztható. Jó étvágyat kívánok! Készítette Nyersné Vajda Márta


Duplán diós süti recepthez kapcsolódó receptek

Duplán diós süti

Duplán diós süti

Dupla vagy tripla adag készítése esetén fedetlenül hagyva 2-3 nap múlva ropogós lesz, majd papírszalvéta között, sütis dobozokban jól tárolható. Finom karácsonyi süti is lehet, mert hetekkel előtte elkészíthető. Az ünnepekig jó mélyre…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés