Diós kosárka recept

Diós kosárka
5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
vajdamarta

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
2035

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Az egyik sütésből megmaradt 6 tenyérnyi vékonyra nyújtott mindenes tésztám, s frissiben beletöltöttem duplán három, tenyérnyi fémkosárkába. Nemcsak mutatós, de ropogósan finom lett a végeredmény. Egy kis dió, dzsem, csokikrém, s máris új süteményem született.

3 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

8 db tenyérnyi kosárkához

  • 28 dkg liszt
  • 22 dkg hideg vaj
  • 2 dl tejföl
  • kevés só
  • kevés vaj a formák kenéséhez

Töltelékbe:

  • sárgabarackdzsem
  • vágott dióbél
  • lágy csokikrém

Elkészítés

A lisztbe reszeljük a vajat, egy széles kés segítségével hideg tepsi hátán vagy márványlapon gyorsan összedogozzuk a tejföllel, sóval. Ne hagyjuk, hogy a kezünktől az alapanyag felmelegedjen, mert akkor a tészta 'szalonnás' lesz sütéskor. Két cipóba vesszük, hűtőben letakarva másnapig, de legalább 4-5 órán át pihentetjük. Mindkettőt nagyon vékonyra nyújtjuk. Megfelelő nagyságú tányér segítségével 16 db akkora kört vágunk ki belőle, amekkorával a kosárformákat kibélelhetjük. A kevés vajat meglangyosítjuk, kikenjük a formákat, belehelyezünk 1-1 tésztalapot, evőkanálnyi lekvárral megkenjük, mindre rátesszük a másik lapot, ebbe is dzsemet kanalazunk, megszórjuk a durvára tört dióval. Forró, 200 fokos sütőben 20-25 perc alatt megsütjük. Az illatos sült dió, a forró dzsem és a ropogós tészta harmóniáját tálaláskor még 1-1 kiskanálnyi csokis krémmel fokozhatjuk.

Jó étvágyat kívánok!

Készítette és fényképezte: Nyersné Vajda Márta


Diós kosárka recepthez kapcsolódó receptek

Diós kosárka

Diós kosárka

Az egyik sütésből megmaradt 6 tenyérnyi vékonyra nyújtott mindenes tésztám, s frissiben beletöltöttem duplán három, tenyérnyi fémkosárkába. Nemcsak mutatós, de ropogósan finom lett a végeredmény. Egy kis dió, dzsem, csokikrém, s máris…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés