Diós almás pite recept

Diós almás pite
4.5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
tideedit

Nehézség:

Elkészítési idő:

70 perc

Megnézték:
6573

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Kiadós, egyszerű, olcsó, és nagyon finom sütemény ez az almás pite. A családom szereti, hogy olyan puha a tésztája.

8 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

A tésztához:

  • 0.5 kg liszt
  • 10 dkg darált dió
  • csipet só
  • 20 dkg zsír
  • 2.5 dkg élesztő
  • 1 evőkanál porcukor (lehet bele még 1-2 ek)
  • 1 dl tejföl
  • 2 db tojás

A töltelékhez:

  • 1 kg savanykás alma
  • 2 evőkanál méz
  • 1 teáskanál fahéj
  • 2 evőkanál mazsola

Elkészítés

Először is a tejfölben elkeverjük a porcukrot és az élesztőt. A liszthez egy csipet sót szórunk, majd gyorsan elmorzsoljuk a hideg zsírral, majd hozzáadjuk a tejfölt, a tojásokat, a diót és könnyű tésztává gyúrjuk. Amíg a tölteléket készítjük, hagyjuk pihenni és egy kicsit kelni.

Az almákat meghámozzuk, lereszeljük, és 20 percig állni hagyjuk, utána kissé kicsavarjuk. A tésztát két részre osztjuk. Az egyiket tepsi nagyságúra nyújtjuk, és tepsire tesszük, megszórjuk egy kis marokba fogott morzsával, ezen eloszlatjuk a reszelt almát, megszórjuk a fahéjjal és rácsorgatjuk a mézet.

A másik tésztából ugyanakkora lapot nyújtunk, és a töltelékre helyezzük, villával megszurkáljuk. Előmelegített sütőben pirosra 30 perc alatt 200 fokon sütjük.


Diós almás pite recepthez kapcsolódó receptek

Diós almás pite

Diós almás pite

Kiadós, egyszerű, olcsó, és nagyon finom sütemény ez az almás pite. A családom szereti, hogy olyan puha a tésztája.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés