Datolyás-diós szelet recept

Datolyás-diós szelet
5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

35 perc

Megnézték:
2241

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Ez a sütemény ideális harapnivaló, ha séta vagy kirándulás közben megéhezünk. A zamatos szeleteket sötét mázzal is bevonhatjuk, és kávéhoz kínálhatjuk.

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 10 dkg vaj
  • 4 dkg barna cukor
  • 3 evőkanál napraforgóolaj
  • 1 csipet só
  • 3 evőkanál méz
  • 1 db narancs reszelt héja
  • 2 evőkanál narancslé
  • 10 dkg kimagozott aszalt datolya
  • 7 dkg dióbél
  • 25 dkg zabpehely
  • 3 dkg napraforgómag
  • zsiradék a formához

Elkészítés

A sütőt 180 °C-ra (légkeveréses sütő 160 °C, gázsütő 2–3-asfokozat) előmelegítjük. A sütőformát vékonyan kikenjük. A vajat, az olajat, a cukrot, a sót, a mézet, a narancs héját és levét egy lábasba tesszük, felforraljuk, majd levesszük a tűzről.

A datolyát és a dióbelet feldaraboljuk és a lábasban felforralt keverékhez adjuk. Végül a zabpelyhet is beleszórjuk és eloszlatjuk a keverékben.

A masszát a formába töltjük, és egyenletesen belesimítjuk. Rászórjuk a napraforgómagot, és kissé belenyomkodjuk.

Az előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt aranysárgára sütjük. Kivesszük a sütőből, és 15 percig a formában pihentetjük. Éles késsel 16 szeletre osztjuk, de még nem vágjuk fel, csak kijelöljük a szeleteket.

Amikor teljesen kihűlt, kivesszük a formából. Egy nagy vágódeszkára tesszük. A kijelölt vonalak mentén felszeleteljük. A szeleteket fémdobozba tesszük, és légmentesen lezárva tároljuk. Így akár 1 hétig is frissek maradnak a sütik.


Datolyás-diós szelet

Datolyás-diós szelet

Ez a sütemény ideális harapnivaló, ha séta vagy kirándulás közben megéhezünk. A zamatos szeleteket sötét mázzal is bevonhatjuk, és kávéhoz kínálhatjuk.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés