Csokoládés kosárka recept

Csokoládés kosárka

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Megnézték:
3190

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Csurig csokis - imádnivaló kosárkák

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

A tésztához:

  • 25 dkg liszt
  • 0.5 kiskanál sütőpor
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 12.5 dkg cukor
  • 2 db tojássárgája
  • 1 dl olívaolaj (ebből 1 evőkanál a formába)
  • 4 dl tej
  • kevés vaníliás cukor
  • csipetnyi só
  • 40 dkg étcsokoládé
  • 1 dl tej
  • vegyes gyümölcs

Elkészítés

A tészta hozzávalóit a megadott sorrendben összedolgozzuk, labdát formázunk belőle, és fél órán át a hűtőben pihentetjük. Ezután 4 mm vastagra nyújtjuk, és kibélelünk vele 8 darab olajjal kikent kicsi tortaformát.

A tésztát villával megszurkáljuk, majd nedves sütőpapírral beborítjuk, és nehezéknek szárazbabot teszünk rá. 180 °C-os sütőben 15 percig sütjük, majd leszedjük a babot és a papírt, és további 3-4 percig sütjük. Kivesszük a sütőből, és megvárjuk, míg kihűl.

A darabokra tört csokoládét a tejjel gőzfürdőben felolvasztjuk, majd hagyjuk kicsit hűlni, és ha már langyos, a formákba öntjük. A feldarabolt gyümölcsöket kis nyársakra húzzuk, és a kosárkákra téve vagy melléjük tálaljuk.


Csokoládés kosárka

Csokoládés kosárka

Csurig csokis - imádnivaló kosárkák

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés