Csokoládés-körtés rétes recept

Csokoládés-körtés rétes
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Némethné Zsuzsa

Nehézség:

Elkészítési idő:

25 perc

Megnézték:
565

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Mautner Zsófi receptje alapján készült, és mondhatnám isteni finom volt. Sajnos a fotó nem lett olyan sikeres.

4 személyre

  • 10 dkg hámozott törökmogyoró
  • 10 dkg porcukor
  • 1 evőkanál keserű kakaópor
  • 50 dkg érett körte
  • 1 evőkanál étkezési keményítő
  • 1 csomag réteslap
  • 10 dkg olvasztott vaj
  • 5 dkg sütésálló csokichips
  • 10 dkg aszalt tőzegáfonya

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 170 C fokra. Aprítógépbe tesszük a mogyorót, a porcukrot és a kakaóport. Együtt ledaráljuk – először finom por keletkezik belőle, majd ahogy kioldódik a mogyoró olajtartalma, sűrűbb, paszta állagú lesz. A körtét meghámozzuk, felkockázzuk, és összeforgatjuk az étkezési keményítővel (felveszi a kisülő gyümölcslevet, így szépen szeletelhető lesz).

A réteslapot két részre osztjuk, amíg az egyikkel dolgozunk, a másikat leterítjük nedves konyharuhával, hogy ne száradjon ki. A lapokat megkenjük az olvasztott vajjal. Rászórjuk a kakaós mogyorós massza egyik felét, rányomkodjuk. Megszórjuk a csokichipsz, az aszalt áfonya és a körte felével. A két szélét ráhajtjuk, majd nem túl szorosan feltekerjük. A műveletet megismételjük a réteslap másik felével.

Tepsire tesszük, majd megkenjük a tetejét a felvert tojással. Kb. 25 percig sütjük, amíg megpirul. Szeletelés előtt legalább szobahőmérsékletűre hűtjük. Porcukorral és kakaóval meghintve tálaljuk.


Csokoládés-körtés rétes recepthez kapcsolódó receptek

Csokoládés-körtés rétes

Csokoládés-körtés rétes

Mautner Zsófi receptje alapján készült, és mondhatnám isteni finom volt. Sajnos a fotó nem lett olyan sikeres.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés