Csokis isler

Csokis isler

Nagyon csokis isler recept!

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

Hozzávalók 4-6 darabhoz:

  • 28 dkg liszt
  • 14 dkg cukor
  • 28 dkg vaj
  • 12 dkg őrölt dió
  • 0.5 kiskanál fahéj
  • 0.5 db citrom reszelt héja
  • 12 dkg málnalekvár

A mázhoz:

  • 3 dkg vaj
  • 7 dkg méz
  • 1 kiskanál vaníliakivonat
  • 8 dkg étcsokoládé
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

A lisztet összedolgozzuk a cukorral, a vajjal, a dióval, a fahéjjal és a citromhéjjal. A tésztából labdát formázunk, és műanyag fóliába csomagolva 30 percre a hűtőbe tesszük.

A hűtőből kivéve 0,5 cm vastagra nyújtjuk, és 6 cm-es szaggatóval karikákat vágunk belőle.

A sütőt előmelegítjük 170 °C-ra. A karikákat sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük, és 12-14 perc alatt aranybarnára sütjük. Amikor kihűltek, málnalekvárral kettesével összeragasztjuk őket.

A mázhoz a vajat a mézzel, a vaníliával és az apró darabokra tört csokoládéval lassú tűzön felolvasztjuk.

Amikor már kissé kihűlt, de még folyós állagú, meglocsoljuk vele a lekváros korongok tetejét.