Csokis eszpresszókrém recept

Csokis eszpresszókrém

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

30 perc

Megnézték:
835

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Megáll az ész! Megáll, ha kész!

6 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 20 dkg étcsokoládé
  • 3 dl tejszín
  • 1.5 dl tej
  • 2 kiskanál instant kávépor
  • 2 csipet só
  • 6 db tojássárgája
  • 2 evőkanál cukor

Elkészítés

Előmelegítjük a sütőt 150 °Cra. Egy tűzálló edénybe beleteszszük a csokoládét. Egy lábosban addig hevítjük a tejszínt, a tejet, a kávéport és egy csipetnyi sót, míg a kávépor fel nem oldódik. Ráöntjük a csokoládéra, és addig kevergetjük, míg a csoki fel nem olvad, és egy lágy masszát nem kapunk.

Egy másik edényben összekeverjük a tojássárgáját, a cukrot és egy csipetnyi sót, majd folyamatos kevergetés mellet beleöntjük a forró csokis masszát. A kapott keveréket 6-8 hőálló kávéscsészébe töltjük.

Egy hőálló edény aljára konyharuhát fektetünk, és sorban ráhelyezzük a csészéket. Egy nagy darab alufóliát sűrűn kilyuggatunk, letakarjuk vele az edényt, majd az egészet a sütőbe tesszük. Ekkor a csészék mozogni kezdenek. Akkor van kész, amikor a szélsők már nyugalmi állapotba kerültek, de a közepe még enyhén mozog.


Csokis eszpresszókrém recepthez kapcsolódó receptek

Csokis eszpresszókrém

Csokis eszpresszókrém

Megáll az ész! Megáll, ha kész!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés