Csokis brownie recept

Csokis brownie
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Némethné Zsuzsa

Nehézség:

Elkészítési idő:

40 perc

Megnézték:
2187

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Az amerikai csokis sütik a kedvenceim. A brownie receptjét egyszerű elkészíteni, ám annál finomabb.

4 személyre

  • 15 dkg darált mandula
  • 13 dkg vaj
  • 10 dkg étcsoki bevonat
  • 10 dkg kristálycukor
  • 6 dkg Dr. Oetker Bourbon vaníliás cukor
  • 25 g finomliszt
  • 6 db tojássárgája
  • 6 db tojásfehérje
  • 1 csipet só
  • 1 csipet sütőpor

A mázhoz

  • 8 dkg langyos, olvasztott tejcsokoládé bevonat
  • 8 dkg langyos, olvasztott vaj

A díszítéshez

  • 2 ek durvára vágott pisztácia
  • 1 ek barna szórócukor

Elkészítés

A vajat, a sóval és a vaníliás cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a tojásssárgákat és összekeverjük az olvasztott csokoládéval, amit előtte gőz felett felolvasztottunk. A lisztet összedolgozzuk a mandulával és a sütőporral, majd a masszához adagoljuk. A tojásfehérjéket a kristálycukorral kemény habbá verjük, és óvatosan a tésztához keverjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és sütőben 170 fokon kb. 50 perc alatt megsütjük.

A süteményt hagyjuk kihűlni, majd kis téglalapokra, felvágjuk, és rácsra tesszük. A tejcsokoládé bevonatot összekeverjük a vajjal és bevonjuk vele a süteményeket. A végén megszórjuk pisztáciával és barna szórócukorral. De lehet pirított manduladarabokkal is, ahogyan az a képen is látható.

Tálalás: elég kiadós, sok lesz belőle.


Csokis brownie recepthez kapcsolódó receptek

Csokis brownie

Csokis brownie

Az amerikai csokis sütik a kedvenceim. A brownie receptjét egyszerű elkészíteni, ám annál finomabb.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés