Csokikrémes rolád recept

Csokikrémes rolád
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Némethné Zsuzsa

Nehézség:

Elkészítési idő:

40 perc

Megnézték:
340

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Gyorsan elkészülhetünk vele, hiszen nem olyan bonyolult sütemény. Viszont annál finomabb, ha az illető csokiimádó!

4 személyre

  • 5 db tojás közepes nagyságú
  • 3 evőkanál extra süteményliszt (Nagyi lisztje)
  • 2 evőkanál sötét kakaópor (Holland)
  • 4 evőkanál kristálycukor
  • csipet só

A krémhez:

  • 15 dkg mascarpone sajtkrém
  • 15 dkg porcukor
  • 20 dkg vaj
  • 15 dkg étcsokoládé
  • 5 dkg vaj
  • 2,5 dl tejszín

Elkészítés

A krémet elkészítjük előző nap. A csokoládét gőz felett felolvasztjuk, a tejszínt hozzáadjuk, és az 5 dkg vajat. Sűrűre keverjük, és hagyjuk kihűlni. Másnap használjuk fel. Habverővel kihabosítjuk. A puha vajat a porcukorral habosra felverjük, hozzáadjuk a szoba hőmérsékletű krémsajtot (fontos, hogy ne legyen hideg), és összekeverjük, majd a csokikrémhez adva egy csodás állagú krémet keverünk ki. A tésztához a tojásokat szétválasztjuk, majd a fehérjét a cukorral habosra felverjük a csipet sóval. Ezután a lisztbe keverjük a kakaóport. A sárgákat egyenként belekeverjük a fehér habba, majd a kakaós lisztet beleszitálva körkőrös mozdulattal egy szilikon lapát segítségével krémes állagú piskótát keverjünk ki. A masszát a zsírpapírral bélelt tepsibe öntjük, és egy kenőkés segítségével egyenletesre kenjük. 200 fokon előmelegített sütőben sütjük 180 fokon, alsó sütés is legyen. 10 perc alatt elkészül. Ezután kivesszük a sütőből, és még melegen lehúzzuk róla a papírt. Átfordítjuk a másik felére a papírnak, és feltekerjük a piskótát. Ha kihűlt, az előre elkészített krémmel megkenjük. Feltekerjük szorosan, a hajtás mindenkor alul legyen. Porcukorral megszórva kínáljuk szeletekre vágva.


Csokikrémes rolád recepthez kapcsolódó receptek

Csokikrémes rolád

Csokikrémes rolád

Gyorsan elkészülhetünk vele, hiszen nem olyan bonyolult sütemény. Viszont annál finomabb, ha az illető csokiimádó!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés