Csirkemell nyárson ázsiai salátával recept

Csirkemell nyárson ázsiai salátával

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

40 perc

Megnézték:
2587

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


4 személyre

  • 40 dkg csirkemellfilé
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál napraforgóolaj
  • 4 db friss, piros húsú csilipaprika
  • 1 db friss gyömbér (3 cm hosszú)
  • 5 evőkanál szójaszósz
  • 1 evőkanál citromlé
  • 0.5 kiskanál sambal oelek
  • 15 dkg mungóbabcsíra
  • 1 db piros húsú paprika
  • 1 db kis bordás kel
  • 2 szál újhagyma
  • 3 evőkanál zöldcitromlé
  • 3 evőkanál földimogyorókrém
  • 1 evőkanál fehérborecet
  • 0.5 dl tej
  • 1 kiskanál barna cukor
  • frissen őrölt fekete bors

Elkészítés

Vágjuk a csirkemellfilét 3 cm-es kockákra. Tisztítsuk meg a fokhagymagerezdet, préssel zúzzuk össze és tegyük egy tálba. Hámozzuk meg és reszeljük le a gyömbért, és 3 evőkanál szójaszósszal, a citromlével, 1 evőkanál olajjal és a sambal oelekkel tegyük egy tálba, keverjük össze. Forgassuk bele a húst, fedjük le, és pácoljuk 1–2 óra hosszat.

Mossuk meg a csilipaprikákat, és a kocsánytól a csúcsig vágjuk be mindegyiket párhuzamosan hatszor úgy, hogy közben ne essen szét a paprika (l. 243. o.). Öntsünk kb. 1 l jéghideg vizet egy tálba, és dobjuk bele a csilipaprikákat.

A mungóbabcsírát tegyük egy szűrőbe, öblítsük majd csepegtessük le. A paprikát vágjuk félbe, csumázzuk ki, mossuk meg és vágjuk 4 cm-es csíkokra. Tisztítsuk és mossuk meg a bordás kelt, rázzuk le róla a vizet, majd vágjuk 2 cm széles csíkokra. Mossuk meg az újhagymát, vágjuk karikákra.

Rendezzük el a zöldségeket egy nagy tálon. Készítsünk mártást a zöldcitromléből és 2 evőkanál olajból sóval, borssal. Locsoljuk a salátára. Melegítsük elő a grillsütőt. A felkockázott húst vegyük ki a pácléből és húzzukfel 8–12 nyársra. A maradék páclevet tegyük félre. Grillezzük a nyársakat kb. 6 percig, közben néhányszor fordítsuk meg őket.

Tegyük a földimogyorókrémet egy lábasba. Adjuk hozzá az ecetet, a maradék páclevet, a tejet és 2 evőkanál szójaszószt, majd keverjük simára. Forrósítsuk fel, és addig forraljuk, amíg besűrűsödik, majd sózzuk, borsozzukés cukorral ízesítsük utána.

Tegyük a nyársakat a salátára, és csurgassuk rá a földimogyorómártást. Vegyük ki a csilipaprikákat a vízből, csepegtessük le őket, és díszítsük velük a salátát.

Tipp:

Jó tanács: A földimogyorókrémet magunk is elkészíthetjük úgy, hogy frissen megtisztított földimogyorót meglocsolunk néhány csepp olajjal, hozzáadunk egy csipetnyi sót és robotgépben felaprítjuk.

A recept tápértéke:

Adagonként: 340 kcal (1410 kJ), 32 g fehérje, 19 g zsír, 10 g szénhidrát


Csirkemell nyárson ázsiai salátával

Csirkemell nyárson ázsiai salátával

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés