Csípős lecsó recept

Csípős lecsó

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

120 perc

Megnézték:
1274

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Nagy kedvenc most csípősen!

4 személyre

  • 20 dkg zsíros szalonna
  • 2 szál csípős füstölt parasztkolbász
  • 3 db vöröshagyma
  • 2 kg lecsópaprika
  • 2 db nagyobb hegyes-erős paprika
  • 2 db zöld csilipaprika
  • 2 db piros csilipaprika
  • 6 db nagy paradicsom
  • só, bors

Elkészítés

A felkockázott szalonnát közepes lángon opálosra pirítjuk, majd hozzáadjuk a karikára vágott kolbászt, kiolvasztjuk a zsírját, és a felaprított hagymát 4-5 perc alatt puhára pároljuk benne.

Hozzáadjuk a kimagozott és felszeletelt lecsópaprikát, kis lángon, fedő alatt 1 órán át főzzük, hogy sok levet eresszen, majd hozzáadjuk a felvágott csípős paprikát és 1-1 vékonyra szelt zöld és piros csilit.

Ízlés szerint 2-3 merőkanálnyi levet lemerhetünk róla, majd fedő nélkül, közepes lángon tovább főzzük.

Amikor kissé besűrűsödött (kb. 30 perc), hozzáadjuk a felszeletelt paradicsomot, sózzuk, borsozzuk, és maximum további 10 percet főzzük. 1-1 szelet kenyérrel, kevés friss zöld és piros csilivel megszórva, mélytányérban tálaljuk.


Csípős lecsó recepthez kapcsolódó receptek

Csípős lecsó

Csípős lecsó

Nagy kedvenc most csípősen!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés