Citromos sertéskaraj recept

Citromos sertéskaraj
3.5 3

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

80 perc

Megnézték:
4458

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 4 szelet vastag (kb. 25 dkg-os) csontos sertéskaraj
  • 2 db paszternák
  • 35 dkg apró szemű krumpli
  • 25 dkg gyöngyhagyma (nem ecetes)
  • só és frissen őrölt bors
  • étolaj a sütéshez

A marinádhoz:

  • 2 gerezd fokhagyma
  • 4 evőkanál olivaolaj
  • 2 db nagy citrom leve és lereszelt héja
  • 4 evőkanál frissen aprított rozmaring

Elkészítés

A karajszeleteket besózzuk, beborsozzuk. A marinádhoz összekeverjük az apróra vágott fokhagymát, az olívaolajat, a citromlét, a reszelt citromhéjat és a rozmaringot, a húsra öntjük, és legalább két – de inkább négy – órán át pácoljuk.

A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra. Felhevítünk egy nagyobb serpenyőt, vékonyan kikenjük olajjal, és a hússzeletek mindkét oldalát hirtelen kisütjük benne.

A paszternákot feldaraboljuk, a krumplit négybe vágjuk, a gyöngyhagymát meghámozzuk. A karajszeleteket a zöldségekkel és a marináddal együtt egy nagyobb tepsibe helyezzük, és 35-40 percig sütjük (vagy amíg a maghőmérő 70 °C-ot nem mutat).


Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Citromos sertéskaraj recepthez

Timmy - 2012. május 20.
Annyira jf3 lett az oldalad, Kata, e9s ariynna szeretem, hogy ilyen re9szletesen leedrod, hogy mit mie9rt e9s hogyan csine1lsz. Rengeteget lehet belőle tanulni! Kf6szf6nf6m! c9s amfagy Bence fiad egy tfcneme9ny!
anirostasi - 2010. április 28.
Citromos de nagyon! Az intenzív aromát a reszelt citromhéj adja. Az egytálételekhez képest újításként a hirtelen sült hússzelet szolgált. Viszont a hússzeletet a tepsibe helyezés előtt célszerű megsózni, nehogy kiszáradjon. Gyors, finom, laktató, egyszerűen nagyszerű:)