Citromos-ricottás rizottó recept

Citromos-ricottás rizottó
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

40 perc

Megnézték:
660

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Savanykás és csípős - így a legjobb!

4 személyre

  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 4.5 dkg vaj
  • 0.8 dl száraz fehérbor
  • só, bors
  • 40 dkg kerek szemű rizs (arborio)
  • 1.5 liter csirkealaplé
  • 2 evőkanál citromlé
  • 2 evőkanál reszelt citromhéj + a díszítéshez
  • 4 dkg parmezán
  • 20 dkg ricotta
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1.5 dkg friss oregánó
  • 1 kiskanál csilipehely

Elkészítés

A finomra vágott hagymát és az összezúzott fokhagymát 2,5 dkg vajban 4-5 perc alatt puhára pároljuk, majd hozzáöntjük a bort, sózzuk, borsozzuk, és további 2 percig főzzük.

Hozzáadjuk a rizst, 1-2 percig kevergetjük, majd felöntjük 2,5 dl forró alaplével, és addig kevergetjük, míg az alaplé el nem fő. Ezt addig ismételjük, míg a rizs al dentére nem fő (20-25 perc).

A tűzről levéve hozzáadjuk a citromlét, a citromhéjat és a reszelt parmezánt, jól átkeverjük, majd óvatosan összeforgatjuk a ricottával.

Az oregánóleveleket olívaolajban nagy lángon ropogósra sütjük, majd konyhai papírtörlőn leitatjuk róluk az olajat.

A visszamaradt olajhoz hozzáadjuk a maradék vajat, és 30 másodperc alatt aranybarnára pirítjuk.

A rizottót tányérokra szedjük, megszórjuk a csilipehellyel és az oregánóval, és meglocsoljuk a barnított vajjal. Reszelt citromhéjjal díszítve tálaljuk.


Citromos-ricottás rizottó recepthez kapcsolódó receptek

Citromos-ricottás rizottó

Citromos-ricottás rizottó

Savanykás és csípős - így a legjobb!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés