Citromos-kapros csirkemell recept
Beküldő: Receptvarázs Nehézség: Elkészítési idő: 25 perc
Megnézték: |
Zamatos zöldfűszeres csirkemell
- 1 evőkanál extra szűz olívaolaj
- 2 evőkanál vaj
- 2 db csirkemell bőr nélkül (kb. 75 dkg)
- 2 evőkanál finomliszt
- 2 db újhagyma vékonyan felkarikázva
- 160 ml csirkealaplé
- 2 db citrom frissen facsart leve
- 4 evőkanál apróra vágott friss kapor
- 0.5 teáskanál só
Elkészítés
Nagy, mély serpenyőben, közepes lángon felforrósítjuk az olajat és a vaj felét. A húsokat megforgatjuk a lisztben, a fölösleget lerázzuk róluk. Mindkét oldalukat kb. 5-5 percig sütjük a zsiradékon, hogy szép aranybarnák legyenek, majd áttesszük őket egy tányérra.
A hagymát 1 perc alatt megfonnyasztjuk a serpenyőben, majd felöntjük az alaplével, a citromlét is hozzáadjuk, azután forrásig hevítjük. A tűzről levéve belekeverjük a hagymás lébe a maradék vajat.
Visszatesszük a húsokat a serpenyőbe, rájuk kanalazzuk a szósszá besűrűsödött lét, meg is forgatjuk benne, hogy mindenhol egyenletesen érje. Végül a húsokat lapostányérokra szedjük, és ha maradt még szaft a serpenyőben, azzal meglocsolva tálaljuk.
Adagonként: 395 kcal (1655 kJ), 42 g fehérje, 23 g zsiradék (ebből 9 g telített zsírsav), 5 g szénhidrát (ebből 1 g cukor), 693 mg nátrium, 1 g rost
Citromos-kapros csirkemell recepthez kapcsolódó receptek
Citromos-kapros csirkemell
Hozzászólások a(z) Citromos-kapros csirkemell recepthez




