Céklás krumplikrémleves recept

Céklás krumplikrémleves
5 4

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

40 perc

Megnézték:
8546

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Céklás krumplileves recept

4 személyre

  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 50 dkg burgonya
  • 1 db póréhagyma
  • 4 kiskanál liszt
  • 7 dl csirkealaplé
  • 0.5 kiskanál szárított bazsalikom
  • 0.5 kiskanál szárított csombor
  • 0.5 kiskanál szárított tárkony
  • 30 dkg főtt cékla
  • 1.5 dl tejszín

Elkészítés

A felkockázott krumplit és a karikára vágott pórét forró olajban kb. 3 percig pároljuk.

Hozzákeverjük a lisztet, majd lassan hozzáöntjük az alaplét, és megszórjuk a zöld fűszerekkel.

Egyet forralunk rajta, majd lassú tűzön, fedő alatt addig főzzük, míg a krumpli meg nem puhul. Ekkor hozzáadjuk a főtt céklát, és hagyjuk kihűlni.

A kihűlt levest két részletben botmixerrel pürésítjük, majd hozzáadjuk a tejszínt, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és összemelegítjük.


Céklás krumplikrémleves recepthez kapcsolódó receptek

Céklás krumplikrémleves

Céklás krumplikrémleves

Céklás krumplileves recept

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés