Céklás batyu recept

Céklás batyu
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

150 perc

Megnézték:
1983

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Lépkedett már vörös bársonyon? És kóstolta is? Ez bizony leveles tésztába töltött cékla.

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 50 dkg cékla
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 db lila hagyma
  • 1.5 evőkanál mustármag
  • 1 evőkanál sherryecet
  • 1 nagy csipet cukor
  • 3 ág kakukkfű + a tálaláshoz
  • 28 dkg leveles tészta
  • liszt
  • 15 dkg lágy kecskesajt
  • 1.5 evőkanál méz
  • 1 db tojás

Elkészítés

A céklát szorosan alufóliába csavarjuk, majd 200 °C-os sütőben másfél óra alatt puhára sütjük. Ha már eléggé kihűlt, meghámozzuk és cikkekre vágjuk.

Az olajat közepes lángon felforrósítjuk, hozzáadjuk a vékony karikára vágott hagymát és a mustármagot, és 6-8 percig pároljuk.

Hozzáadjuk az ecetet, a cukrot és a kakukkfüvet, nagy lángon, folyamatos kevergetés mellett 2 percig forraljuk, majd összekeverjük a céklával, és félretesszük hűlni.

A tésztát belisztezett felületen 3 mm vastagra nyújtjuk, négy egyforma téglalapot készítünk belőle, majd megszórjuk a kecskesajttal és meglocsoljuk a mézzel.

A céklás tölteléket a téglalapok közepére kanalazzuk (a szélek maradjanak szabadon!), majd a tésztát a hosszabbik oldalról felhajtjuk, és a széleket alaposan összenyomkodjuk. (Ha maradt némi nyesedék tésztánk, a tésztacsíkokból díszítést készíthetünk a batyuk tetejére.)

A batyukat sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, a tetejüket megkenjük az enyhén felvert tojással, majd kb. 30 perc alatt aranybarnára sütjük. Kakukkfűvel megszórva tálaljuk. Párolt zöldségekkel kitűnő.


Céklás batyu recepthez kapcsolódó receptek

Céklás batyu

Céklás batyu

Lépkedett már vörös bársonyon? És kóstolta is? Ez bizony leveles tésztába töltött cékla.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés