Burgonyasaláta sózott heringgel recept

Burgonyasaláta sózott heringgel
3.5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

25 perc

Megnézték:
846

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 2 evőkanál citromlé
  • 5 dkg dió durvára vágva
  • 2 db piros alma
  • 80 dkg apró szemű újburgonya
  • 10 dkg radicchio (olasz cikória)
  • 2 fej endívia
  • 4 db sózott heringfilé

Az öntethez:

  • 2 evőkanál majonéz
  • 1 evőkanál kapor apróra vágva
  • 1 kiskanál méz
  • 1.5 dl tejföl
  • 0.5 kiskanál köménymag
  • 2 evőkanál tejszínes torma
  • só, bors

Elkészítés

Kefével sikáljuk tisztára a burgonyát, vágjuk szeletekre, és forrásban lévő vízben főzzük éppen csak puhára, kb. 15 perc alatt. Öntsük le róla a vizet, és hagyjuk, hogy a gőz eltávozzék belőle.

Közben mossuk meg az almát, vágjuk négyfelé, távolítsuk el a magházát, vágjuk apró darabokra, és csepegtessünk rá citromlevet. Tisztítsuk meg és szedjük leveleire a radicchiót és az endíviát. Tépkedjük falatnyi darabokra a radicchio leveleit. Vágjuk kis darabokra a sózott heringet.

Az öntethez keverjük össze egy nagy tálban a tejfölt, a majonézt, a tejszínes tormát, a mézet, a köményt és 1 evőkanál kaprot. Ízesítsük sóval és borssal. Adjuk hozzá a burgonyát és az almát, és lazán keverjük össze az egészet.

Osszuk négy tányérra a radicchiót és az endíviát. Rendezzük el a leveleken a heringdarabokat és a burgonyasalátát, majd szórjuk rá a maradék kaprot és a diót.

A recept tápértéke:

Adagonként: 630 kcal (6227 kJ), 25 g fehérje,39 g zsír, 45 g szénhidrát


Burgonyasaláta sózott heringgel recepthez kapcsolódó receptek

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés