Burgonyás-lecsós rakottas recept

Burgonyás-lecsós rakottas
5 4

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
vajdamarta

Nehézség:

Elkészítési idő:

40 perc

Megnézték:
5650

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A sütési időt leszámítva gyorsan előkészíthető ez a finom, húsos nyári egytálétel frissen szedett paprikából, paradicsomból, új hagymából, újburgonyából.

6 személyre

  • 8 szelet kicsontozott sertéstarja (80 dkg)
  • 1 ek házi zsír
  • 0 kevés só a húsra
  • 2 csipet őrölt bors
  • 1 tk mustár
  • 4 nagy fej újhagyma
  • 2 db TV paprika
  • 3 db paradicsom
  • 2 gerezd friss fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyemzöldje
  • 6 db nagy újburgonya
  • 1 ek olívaolaj
  • 1 tk házi ételízesítő por

Elkészítés

Az olvasztott zsírban pár perc alatt zsírjára sütjük a hússzeletek egyik oldalát, megfordítjuk, a sültes felét megsózzuk, borsozzuk, kevés mustárral megkenjük. Ha kicsit megpirult a másik oldala, kivesszük, félre tesszük, ezt az oldalát nem fűszerezzük. Az ízes zsírba szórjuk a félbe vágott és hosszában felszeletelt vöröshagymát, a karikára vágott sárga paprikát. Öt percig nagyobb lángon pároljuk, majd a cikkekre vágott paradicsomot és az átnyomott fokhagymát is hozzáadjuk, nagyon rövid ideig együtt sütjük tovább. Közben 180 fokra előmelegítjük a sütőt, vékonyan felkarikázzuk a burgonyát, elkeverjük az olajjal és az ételízesítő porral. A fedeles sütőtál aljára öntünk 2 evőkanálnyit a lecsós szaftból, kirakjuk a burgonya felével, beborítjuk az elősütött hússzeletekkel, beterítjük a lecsóval, megszórjuk a frissen aprított petrezselyem 2/3-ával. Befedjük a maradék burgonyakarikával, rátesszük a tetejét és a forró sütőbe toljuk. A fedelet 25 perc elteltével levesszük, 200 fokra felvisszük a hőt, a rakottas tetején rövid idő alatt pirosasra sütjük a burgonyakarikákat.

Tálaláskor rászórjuk a maradék petrezselymet. Ropogós héjú, puha kenyeret kínálunk mellé.

Jó étvágyat kívánok! Készítette: Nyersné Vajda Márta


Burgonyás-lecsós rakottas recepthez kapcsolódó receptek

Burgonyás-lecsós rakottas

Burgonyás-lecsós rakottas

A sütési időt leszámítva gyorsan előkészíthető ez a finom, húsos nyári egytálétel frissen szedett paprikából, paradicsomból, új hagymából, újburgonyából.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Burgonyás-lecsós rakottas recepthez

fernekesz - 2013. augusztus 20. 12345
Minden hozzávaló van itthon, így kipróbálom, mert a leírás alapján nagyon finom lehet. Köszönöm :)