Brokkolis metélt recept

Brokkolis metélt
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

20 perc

Megnézték:
2786

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A frissen gyúrt metéltet és a ropogós brokkolit vajjal, dijoni mustárral és petrezselyemmel forgatjuk és lédús koktélparadicsommal díszítjük.

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 10 db bazsalikomlevél
  • 3 szál petrezselyem
  • 2 szál újhagyma
  • 2 kis gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál dijoni mustár
  • 12.5 dkg puha vaj
  • 2 nagy fej brokkoli (55 dkg brokkolirózsa)
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • só és fekete bors
  • 50 dkg frissen gyúrt szélesmetélt (fettuccine vagy tagliatelle)
  • 10 db koktélparadicsom

Elkészítés

Egy nagy lábosban vizet forralunk. A bazsalikomot és a petrezselymet megmossuk, szárazra töröljük és apróra összevágjuk. Az újhagymát megtisztítjuk, megmossuk és vékonyan felszeleteljük. A fokhagymagerezdeket megtisztítjuk.

Egy tálban összekeverjük a mustárt és a vajat. Hozzáadjuk a zöldfűszereket és a hagyma fehér részét, a fokhagymát összezúzzuk és hozzáadjuk, közben az összes hozzávalót a keverőtál aljához nyomkodjuk, hogy érvényesüljön az aromájuk.

A brokkolit megmossuk, megtisztítjuk és rózsáira szedjük. Az olajat, sót, a tésztát és a brokkolit a lobogó vízbe tesszük és 4 percig főzzük.

Közben a koktélparadicsomokat megmossuk és félbevágjuk.

A tésztát és a brokkolit jól lecsepegtetjük. A lábosban felolvasztjuk a fűszeres vajat. A brokkolis tésztát visszatesszük és beleforgatjuk a vajba.

A tésztát áttesszük egy nagy tálba, sóval, borssal ízesítjük, és az újhagyma zöldjével, valamint koktélparadicsommal díszítjük.

A recept tápértéke:

TÁPÉRTÉK EGY ADAGBAN: 450 kcal/1890 kJ energia, 32 g szénhidrát, 12 g fehérje, 31 g zsír (ebből 18 g telített zsírsav), vitaminok: A-vitamin, B-vitaminok, C- és E-vitamin


Brokkolis metélt

Brokkolis metélt

A frissen gyúrt metéltet és a ropogós brokkolit vajjal, dijoni mustárral és petrezselyemmel forgatjuk és lédús koktélparadicsommal díszítjük.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés