Brassói szűzpecsenye recept

Brassói szűzpecsenye
4.5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Némethné Zsuzsa

Nehézség:

Elkészítési idő:

40 perc

Megnézték:
16586

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Ez az az étel, amit soha nem lehet megunni. Egy kicsit eltérő változtatással készítem, garantált sikere van nálunk.

4 személyre

  • 60 dkg sertés szűz
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg kolozsvári szalonna
  • só, bors
  • 1 kg burgonya hasábokra vágva

Elkészítés

A szalonnát csíkokra vágom, és elősütöm egy serpenyőben. Kiszedem, a visszamaradt zsírhoz adok még 1 ek zsírt, majd a kockára vágott hagymát megpirítom rajta. Visszateszem a szalonnát, a csíkokra vágott szűzhúst is hozzákeverem. Pirítom állandó kevergetés mellett pár percig, majd borsozom és a zúzott fokhagymát is hozzákeverem.

Kb 1,5 dl húslével felöntöm, és zsírjára sütöm. A burgonyát én cikkekre vágom, szárazra törlöm és hideg olajba felteszem sütni. Amikor 1/2 óra elteltével szép piros lesz, akkor kiszedem, és a húshoz adom. Savanyúsággal kínálom.


Brassói szűzpecsenye recepthez kapcsolódó receptek

Brassói szűzpecsenye

Brassói szűzpecsenye

Ez az az étel, amit soha nem lehet megunni. Egy kicsit eltérő változtatással készítem, garantált sikere van nálunk.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés