Borsos panforte recept

Borsos panforte
0.5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

90 perc

Megnézték:
764

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Ez is kenyér - bár csa nevében az!

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 5 evőkanál kakaópor (édesítetlen) + a formába
  • 32 dkg pirított mogyoró (vagy mandula)
  • 11 dkg liszt
  • 20 dkg kandírozott narancs- vagy citromhéj
  • 1 kiskanál őrölt fahéj
  • 2 kiskanál őrölt gyömbér
  • 1.5 kiskanál frissen őrölt bors
  • 1 csipet őrölt szerecsendió
  • 0.5 kiskanál pirospaprika
  • 8.5 dkg étcsokoládé
  • 20 dkg cukor
  • 4 evőkanál méz
  • porcukor a tálaláshoz

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 160 °C-ra. Egy 22 cm-es tortaformát kibélelünk sütőpapírral, majd befújjuk olajspray-vel és megszórjuk kakaóporral (az oldalára is jusson!).

A kakaót összekeverjük az apróra vágott mogyoróval, a liszttel, a narancshéjjal és a fűszerekkel.

A csokoládét gőzfürdő felett megolvasztjuk, majd a tűzről levéve hozzáadjuk a mogyorós keveréket.

A cukrot és a mézet hevíteni kezdjük, majd mikor a hőmérséklete elérte a 115 °C-ot, hozzákeverjük a csokis masszához. (Cukorhőfokmérővel ellenőrizzük.)

A tésztát a tortaformába kanalazzuk, a tetejét spatulával elsimítjuk, majd 35-40 percig sütjük. (Akkor jó, ha nem hagy ragacsos nyomot az ujjbegyünkön.)

Egy rácsra téve 15 percig állni hagyjuk, majd egy késsel óvatosan elválasztjuk a forma szélétől, és hagyjuk teljesen kihűlni. Cikkekre vágva, porcukorral megszórva tálaljuk.


Borsos panforte

Borsos panforte

Ez is kenyér - bár csa nevében az!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés