Bögrés joghurtos szelet

Bögrés joghurtos szelet

Igazán egyszerű és igazán finom.

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

A tésztához:

  • 4 db tojás
  • 1 bögre cukor
  • 2 bögre joghurt
  • 2.5 bögre liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 0.5 bögre olaj
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 1 mokkáskanál fahéj

A tetejére:

  • 0.5 kg szilva ( befőtt is jó illetve idény szerinti gyümölcs)
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 evőkanál cukor
  • fahéj ízlés szerint
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

A tészta hozzávalóit a leírt sorrendben kézi habverővel keverd össze, majd öntsd vajazott-lisztezett tepsibe. Ha nem befőttet használunk akkor, a szilvákat magozd ki, vágd félbe, és tedd a tészta tetejére.

A cukrokat keverd el a fahéjjal, és ezzel a keverékkel szórd meg a szilvákat, és süsd 200 C-ra előmelegített sütőben kb. 30 percig, ekkor ne zárjuk le alatta, nézzük meg tűpróbával hogy milyen a tésztánk, ha még ragad akkor legalább még 10 percig süssük. Nekem általában 40-45 perc mire megsül.

Tipp: Ha a tésztánkat túl sűrűnek találjuk tegyünk hozzá még egy kevés joghurtot. Bármilyen gyümölccsel elkészíthető. Készítette: Földi Anikó