Bögrés diós süti túrós krémmel

Bögrés diós süti túrós krémmel

Nagyon gyors és finom süti. Könnyű kimérni, nem kell hozzá mérleg. Lekvárral töltve is nagyon finom.

10 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

A tésztához:

  • 1 bögre= 2,5 dl
  • 2 bögre darált mák/dió vegyesen
  • 1 bögre liszt
  • 1 bögre cukor
  • 1 csipet só
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 dl tej
  • 1 dl étolaj
  • 3 db tojás
  • 1 db alma

A krémhez:

  • 4 dl tej
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 15 dkg lágy margarin
  • 10 dkg cukor
  • 0.5 db citrom reszelt héja
  • 25 dkg túró
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

Kéz alá készítünk mindent. 4 dl tejjel pudingot főzünk, lehűtjük, közben kevés margarint beletéve meg-megkeverjük. A margarint habosra keverjük a cukorral és a citromhéjjal, hozzáadjuk az áttört túrót. Ha kihűlt a puding, a vajas-túrós masszával vegyítjük, hűtőbe tesszük. A mákos diót a liszttel, cukorral, csipet sóval és a sütőporral szárazon összekeverjük.

Egy másik edényben az olajat, az 1 dl tejet és a tojássárgájákat a reszelt almával szintén összekeverjük, majd apránként hozzáadjuk a száraz hozzávalókat. Géppel jó alaposan összedolgozzuk. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, és nagy kanállal, nagy mozdulatokkal hozzáadjuk tésztához. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük.

Előmelegített, légkeveréses sütőben 25-30 percig sütjük. Középre vagy eggyel feljebb rakjuk a rácsot. Tapintásra érezzük, amikor készre sül. Ha kihűlt a tészta, félbevágjuk, és megkenjük a krém 2/3 részével. Összeillesztjük a tésztalapokat, és a maradék krémet a tetejére kenjük. Megszórjuk darált dióval vagy mákkal. Jó étvágyat kívánok! Készítette: Nyersné Vajda Márta