Birsalmás szelet recept

Birsalmás szelet
5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Némethné Zsuzsa

Nehézség:

Elkészítési idő:

50 perc

Megnézték:
3887

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Ezt a birsalmás szeletet bátran ajánlom mindenkinek, aki a birsalmát szereti. Nagyon finom sütemény!

6 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

A töltelékhez

  • 1 kg birsalma (kb.)
  • 100 ml víz
  • 100 g barnacukor
  • 1 db lime citrom héja és leve
  • 1 tasak Dr. Oetker bourbon vaníliás cukor
  • 1 rúd fahéj vagy szegfűszeg

A gyúrt tésztához

  • 400 g búzaliszt
  • 2 csapott teáskanál Dr. Oetker sütőpor
  • 60 g porcukor
  • 1 tasak Dr. Oetker bourbon vaníliás cukor
  • 2 db tojás (közepes méretű)
  • 1 db tojásfehérje (közepes méretű)
  • 150 g Rama

Hozzávalók

  • 1 darab tojássárgája (közepes méretű)
  • 1 evőkanál tej vagy tejszín
  • 100 g mandulaforgács

Elkészítés

A töltelék elkészítése: a birsalmát egy konyhai törlőkendővel áttöröljük. Az almát megmossuk, négy részre vágjuk, meghámozzuk, a magházat eltávolítjuk és ferdén felszeleteljük. Az almaszeleteket vízzel, cukorral, vanillincukorral, citromhéjjal, a levével és fahéjjal összekeverjük, majd egy főzőedényben felfőzzük. A masszát időnkét megkavarjuk, közepes hőmérsékleten addig pároljuk, míg be nem sűrűsödik. A fahéjrudat eltávolítjuk.

A 35 x 25 cm-es tepsit sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük.

Az alsó és felső sütés: kb. 185 °C (előmelegítve)

Légkeveréses: kb. 165 °C (előmelegítve)

Gáz: kb. 4. fokozat (előmelegítve)

Sütési idő: kb. 35 perc

A gyúrt tészta elkészítése: a lisztet és a sütőport elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) kezdetben alacsony, majd a legmagasabb fokozaton összegyúrjuk és hengerré formázzuk. Kb. a tészta felét enyhén lisztezett munkafelületen egy 35 x 25 cm-es lappá nyújtjuk, majd a sütőtepsibe helyezzük. A tölteléket egyenletesen elsimítjuk, majd a maradék tésztát a sütőtepsi méretéhez igazítva elnyújtjuk, és a töltelékre helyezzük.

A tojássárgáját a tejjel vagy a tejszínnel felverjük és a tészta felületét megkenjük. Mandulaforgáccsal hintjük.

A tepsit a sütő alsó részébe toljuk és a süteményt megsütjük.


Birsalmás szelet recepthez kapcsolódó receptek

Birsalmás szelet

Birsalmás szelet

Ezt a birsalmás szeletet bátran ajánlom mindenkinek, aki a birsalmát szereti. Nagyon finom sütemény!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés