Bazsalikomos almás pite recept

Bazsalikomos almás pite
5 3

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

80 perc

Megnézték:
1958

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Almás pite recept egy kicsit másképp, bazsalikommal.

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

A tésztához:

  • 30 dkg liszt
  • 10 dkg porcukor
  • 1 csipet só
  • 1 kiskanál vaníliakivonat
  • 20 dkg puha vaj
  • tojássárgája

A töltelékhez:

  • 1 kg alma
  • 5 dkg cukor
  • 10 dkg bazsalikomlevél
  • 2 szem lime reszelt héja

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 170 °C-ra. A lisztet összekeverjük a porcukorral, a sóval és a vaníliakivonattal, elmorzsoljuk a vajjal, majd hozzáadunk egy tojássárgáját, és linzertésztává gyúrjuk. Ezután fóliába tekerve 20 percre hűtőbe tesszük.

A meghámozott és kimagozott almát nagyon vékony szeletekre vágjuk, és óvatosan összekeverjük a cukorral, az apróra vágott bazsalikommal és a lime-héjjal.

A tésztát kettéosztjuk, az egyik felét kb. 20x30cm-es téglalappá nyújtjuk, tepsiben 6-8 percig elősütjük, majd egyenletesen elosztjuk rajta a tölteléket.

A tészta másik felét valamivel nagyobbra nyújtjuk, lefedjük vele a tölteléket, és a széleit összezárjuk

az alsó tésztaréteggel.

A tetejét megkenjük tojássárgájával, villával megszurkáljuk (hogy sütés közben a gőz el tudjon távozni), és sütőben 25-30 perc alatt aranybarnára sütjük.


Bazsalikomos almás pite recepthez kapcsolódó receptek

Bazsalikomos almás pite

Bazsalikomos almás pite

Almás pite recept egy kicsit másképp, bazsalikommal.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés