Batátás muffin

Batátás muffin

Borbás Marcsi műsorában látottak alapján készítettem el ezt a batátás muffin receptet. Íze a narancsoséra emlékeztet, a tésztája pedig fenséges!

6 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

A hozzávalók

  • 15 dkg liszt
  • 15 dkg gyümölcscukor
  • 20 dkg héjában főtt batáta megpucolva és pürésítve
  • 10 dkg kókuszvaj vagy másfajta
  • 2 db egész tojás
  • 1 db narancs reszelt héja
  • 2 ek narancslé
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 1 csipet só
  • 1 kis darabka gyömbér reszelve
  • 1 ek szódabikarbóna (nem elírás, ennyi kell bele)
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

A batátát puhára főzzük, meghámozzuk és pürésítjük. Kimérjük az alapanyagokat. A lisztbe belekeverjük a szódabikarbónát, a fahéjat, egy csipet sót, belereszeljük a narancs héját és a gyömbért. A vajat habosra keverjük a cukorral és egyenként hozzáütjük a tojásokat, majd belekerül a jól összekevert liszt, a narancslé és a végén a batátapüré. Ezután simára keverjük és a muffin sütőbe kanalazzuk, melyet előtte kikapliztunk. Előmelegített sütőben szép pirosra sütjük. Gázsütő 4-5 fokozat, 20-25 perc.

Jó étvágyat kívánok hozzá!