Barackos macskanyelv

Barackos macskanyelv

Kedvelem ezt a fajta linzert, mert mutatós és kiváló vendégfogadó is egyben. Sokszor készítem el rendezvényekre és családi eseményekre, mindig kapós, és persze sosem elég.

4 személyre

  • 40 dkg liszt
  • 20 dkg vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 2 db tojás sárgája
  • 1 evőkanál tej
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 20 dkg házi készítésű kajszilekvár a töltelékhez
  • a tetejére fehércsokiból diszítés
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

A tészta hozzávalóiból robotgéppel sima tésztát gyúrunk, majd fóliába csomagolva egy éjszakát a hűtőbe tesszük.

Másnap lisztezett táblán kinyújtjuk 1/2 cm vastagságúra, és macskanyelv kiszúró formával kiszaggatunk annyi tésztát, amennyit kiad, majd szilikonos lappal bélelt sütőlemezre rakosgatjuk 1 cm-es távolságra egymástól.

200 fokon szép világosra sütjük. Amíg a tészta hűlik, addig gőz felett megolvasztjuk a csokit kevés olajjal, és hagyjuk kicsit sűrűsödni, hűlni.

A tésztákat megkenjük lekvárral, és összeragasztjuk. Tálcára téve megspricceljük kedvünkre a tetejét, behűtjük, majd másnap kínáljuk csak. Akkorra lesz kötött a töltelék. Szépen összeáll, és a tészta is puhul.