Barackos finomság recept

Barackos finomság
5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Némethné Zsuzsa

Nehézség:

Elkészítési idő:

40 perc

Megnézték:
1447

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Ennek a barackos sütinek igazán lágy és könnyű tésztája van.

4 személyre

  • 4 db tojás
  • 2 púpozott ek liszt
  • 2 ek étkezési keményítő
  • 4 ek kristálycukor
  • 1 ek mandulaliszt
  • 1 cs sütőpor
  • 1 cs bourbon vaníliás cukor
  • 5 dkg lapmandula
  • 12 db szép kajszibarack

Elkészítés

A tojásokat robotgép táljába tesszük, majd a cukorral és a bourbon vaníliával kemény habbá keverjük. A lisztet, a keményítőt és a mandulalisztet összevegyítjük, és a kemény tojáskrémbe lazán belekeverjük egy lapát segítségével. (Ezt a lapátot mindig erre a célra használom.)

A kikent tepsibe öntjük a masszát, és lisztbe mártott, félbevágott barackokkal kirakjuk - 12 db-ot, 4x3-at. Lapmandulával megszórjuk a tetejét, és 180 fokos sütőben légkeveréses alsó sütést bekapcsolva, 20 perc alatt megsütjük.

Ha kihűlt, ferde rombusz alakúra vágjuk úgy, hogy a közepén legyen a barack. Nem baj, ha lesüllyed az aljára, mert így még gusztább, és finomabb is, mert a süti közepében lesz a meglepetésbarack.

Porcukorral megszórva még jobbá tehetjük.


Barackos finomság recepthez kapcsolódó receptek

Barackos finomság

Barackos finomság

Ennek a barackos sütinek igazán lágy és könnyű tésztája van.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés