Barackos-szilvás pite recept

Barackos-szilvás pite
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

180 perc

Megnézték:
1487

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Minden harapás más - az egyik barackos, a másik szilvás

8 személyre

  • 1 kg nektarin
  • 50 dkg őszibarack
  • 50 dkg szilva
  • 10 dkg cukor + a tetejére
  • 3 evőkanál kukoricakeményítő
  • 0.25 kiskanál őrölt szerecsendió
  • 0.5 kiskanál narancsvirágvíz
  • 1 db tojás

A tésztához:

  • 25 dkg liszt
  • 1 kiskanál porcukor
  • 1 kiskanál só
  • 22.5 dkg hideg vaj

Elkészítés

A tésztához a lisztet, a cukrot és a sót összekeverjük, elmorzsoljuk a kis kockákra vágott vajjal, majd hozzáadunk 3.5 evőkanál hideg vizet. Gyorsan összegyúrjuk, labdát formázunk belőle, és legalább 1 órára a hűtőbe tesszük.

A tésztát két részre osztjuk, és mindkét felét kinyújtjuk. Az egyiket piteformába tesszük, a másikat koronggá nyújtjuk, és mindkettőt legalább 1 órára a hűtőbe tesszük.

A gyümölcsöket ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, megszórjuk 10 dkg cukorral, majd szobahőmérsékleten 1 órát állni hagyjuk.

A sütőt előmelegítjük 200 fokra. A gyümölcsöket leszűrjük. A lébe belekeverjük a kukoricakeményítőt, visszaöntjük a gyümölcsre, majd hozzáadjuk a szerecsendiót és a narancsvirágvizet, jól átforgatjuk, és az egészet ráöntjük a tésztára.

A tésztakorongból kb. 2 cm széles csíkokat vágunk, és rácsosan befedjük vele a pitét. Az 1 cm-nél jobban túllógó részeket levágjuk, a többit pedig visszahajtjuk.

A sütemény széleit és a rácsot megkenjük az enyhén felvert tojással, majd meghintjük cukorral, majd alufóliával letakarva 40 percig sütjük.

Ekkor a hőmérsékletet lejjebb vesszük 175 fokra, a pitét további 40 perc alatt aranybarnára sütjük, majd egy rácson hagyjuk teljesen kihűlni.


Barackos-szilvás pite recepthez kapcsolódó receptek

Barackos-szilvás pite

Barackos-szilvás pite

Minden harapás más - az egyik barackos, a másik szilvás

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés