Barackos-málnás sütemény recept
Beküldő: Gizi Nehézség: Elkészítési idő: 50 perc
Megnézték: |
Előnyújtott leveles tésztával, és idénygyümölccsel, egyszerűen és gyorsan elkészíthetjük ezt a süteményt.
- 1 csomag leveles tészta
- sárgabarack, v. őszibarack befőtt
- málna
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 evőkanál barna cukor
- mandulaforgács
Elkészítés
Tegyük a tésztát egy sütőpapírral bélelt tepsire, majd a széleit hajtsuk be, hogy kb. 2 cm-es szegélyt kapjunk.
Ezután szórjuk meg a barna cukorral, és a vaníliás cukorral, majd osszuk el rajta a jól lecsepegtetett, és feldarabolt barackot, és a málnaszemeket. Végül a gyümölcsök tetejét szórjuk meg mandulaforgáccsal.
Helyezzük a tepsit előmelegített sütőbe, majd magasabb hőfokon süssük kb. 20-25 perc alatt aranyszínűre, hogy a tészta jó ropogós legyen. (én légkeverésnél 160 fokon, 20 percig sütöttem)
A sütőből kivéve hagyjuk langyosra hűlni.
Tálalás előtt ízlés szerint szórjuk meg porcukorral, majd felszeletelve kínáljuk.