Barackos-cseresznyés pite recept

Barackos-cseresznyés pite
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

90 perc

Megnézték:
1322

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Színes-illatos gyümölcspite

8 személyre

  • 7 dkg egész pirított mandula
  • 15 dkg liszt
  • 0.25 kiskanál só
  • 11.5 dkg puha vaj
  • 4 dkg porcukor
  • 1 db tojás

A töltelékhez:

  • 6 dkg mandulapaszta
  • 6 evőkanál cukor
  • 3.5 evőkanál puha vaj
  • 1 db tojás
  • 3 evőkanál liszt
  • 65 dkg kajszibarack
  • 20 szem cseresznye

Elkészítés

A mandulát megőröljük, és összekeverjük a liszttel és a sóval. A vajat a porcukorral robotgéppel kikeverjük, majd összedolgozzuk a tojással és a mandulás liszttel.

A tésztát labdává gyúrjuk, majd kilapítjuk, és fóliába tekerve legalább 1 órára a hűtőbe tesszük.

A tésztát kinyújtjuk, és kibélelünk vele egy 22 cm-es kivehető aljú piteformát úgy, hogy az oldalaira is jusson. Villával megszurkáljuk, és legalább 2 órára a hűtőbe tesszük.

A töltelékhez a mandulapasztát robotgép segítségével 4 evőkanál cukorral addig keverjük, míg homokszerűen finom darát nem kapunk, majd hozzáadjuk a vajat, és simára keverjük. Ezután hozzádolgozzuk a tojást, majd a lisztet, és a tésztára simítjuk.

A félbevágott kajszibarackokat a gömbölyű felükkel felfelé a töltelékre rendezzük, a félbevágott cseresznyéket a barackok közé tesszük, majd megszórjuk a maradék cukorral, és 175 C-ra előmelegített sütőben 30 percig sütjük.

A hőmérsékletet lejjebb vesszük 160 C-ra, és a tortát további 30 perc alatt készre sütjük. A formában legalább 1 órán keresztül hűlni hagyjuk, majd langyosan tálaljuk.


Barackos-cseresznyés pite recepthez kapcsolódó receptek

Barackos-cseresznyés pite

Barackos-cseresznyés pite

Színes-illatos gyümölcspite

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés