Bakonyi sertéstokány

Bakonyi sertéstokány

A család kedvence!

5 személyre

  • 60 dkg sertéscomb vagy lapocka
  • 30 dkg gomba
  • 15 dkg húsos füstölt szalonna
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 dl tejföl
  • 1 evőkanál finomliszt
  • 1 csapott evőkanál pirospaprika
  • őrölt fekete bors
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

A sertéscombot és a szalonnát csíkokra a gombát szeletekre, a hagymát apróra vágjuk.

A szalonnát kipirítjuk, megdinszteljük rajta a hagymát és pár percig pároljuk. Hozzáadjuk a húst, sózzuk, borsozzuk. Ha félig megpuhult rátesszük a gombát.

Ha zsírjára pirult, megszórjuk a pirospaprikával, és kevés vizet öntve alá puhára pároljuk. A liszttel elkevert tejföllel behabarjuk és kiforraljuk. Nyáron szoktam beletenni 1-1 szem paprikát és paradicsomot is.

Tálalásnál rizzsel, galuskával, vagy tésztával (orsó, szarvacska, makaróni) tálaljuk. Most makarónit készítettem hozzá.

Jó étvágyat kívánok hozzá!