Bajor feketeáfonya-krém recept

Bajor feketeáfonya-krém

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

25 perc

Megnézték:
1639

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Amint megkóstoljuk ezt a bogyós gyümölcsökkel kevert tejsodót, egy cseppnyi kétségünk sem marad afelől, hogy a szívbarát desszertek is lehetnek finomak. Zsíros tejszín és tojás helyett zsírszegény tejjel, krémtúróval és zselatinnal készítjük.

6 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 2.25 dl félzsíros tej
  • 4 evőkanál zsírszegény tejpor
  • 2 doboz (egyenként 35 dkg) mélyhűtött és felengedett fekete áfonya
  • 10 dkg és még 1 evőkanál porcukor
  • 22.5 dkg natúr krémtúró
  • 1 tasak (1,5 dkg) zselatinpor
  • 4 evőkanál hideg víz
  • 7.5 dkg friss fekete áfonya

Elkészítés

A tejet és a tejport egy kis tálkában jól összekeverjük, majd 30 percre a mélyhűtőbe tesszük.

A mirelit áfonyát 10 dkg cukorral együtt egy közepes méretű lábosban, lassú tűzön felforraljuk. A forrástól számított 10 percig csendesen főni hagyjuk, amíg a cukor feloldódik és a bogyók megrepednek (körülbelül 6 dl-nyi szirupot kell kapnunk). Levesszük a lángról, megvárjuk, amíg szobahőmérsékletűre hűl, majd belekeverjük a krémtúró kétharmadát.

A hideg vizet egy hőálló csészébe vagy kis tálba öntjük, és beleszórjuk a zselatint. 5 percig állni hagyjuk, amíg a zselatin magába szívja a vizet és felpuhul. A csészét egy kislábasnyi csendesen fövő vízbe állítjuk, és addig forraljuk, amíg a zselatin feloldódik. Megvárjuk, amíg szoba-hőmérsékletűre hűl.

A behűtött tejet habosra felverjük. Hozzáadjuk a maradék1 evőkanálnyi cukrot, belekeverjük a zselatint, majd a feketeáfonyás keverékbe forgatjuk.

A krémet hat desszertes tálkába vagy pohárba kanalazzuk. Lefedjük, és azután 2 órára a hűtőbe tesszük, amíg megdermed. Közvetlenül tálalás előtt a maradék krémtúrót a desszertek tetejére halmozzuk, és néhány szem friss, fekete áfonyával díszítjük.

Tipp:

Epres-őszibarackos krém - A töltelékhez 2 doboz mélyhűtött földiepret vagy őszibarackot használunk, a tetejére pedig friss, fekete áfonyát és felkockázott, friss őszibarackot teszünk.

Miért egészséges?

• Ha a félzsíros tejhez tejport adunk, sűrű keveréket kapunk, amelyet behűtött állapotban a tejszínhabhoz hasonlóan felverhetünk. A habot zselatinnal fixáljuk,hogy kemény maradjon.• A fekete áfonya gazdag szívbarát ásványi anyagokban és vitaminokban, így káliumban, folsavban, magnéziumban, élelmi rostokban és C-vitaminban.

A recept tápértéke:

Energia 200 kcal, zsír 4 g (ebből telített 2 g), fehérje, 6 g, szénhidrát 35 g, nátrium 33 mg (só 0,08 g), élelmi rost 3 g.


Bajor feketeáfonya-krém

Bajor feketeáfonya-krém

Amint megkóstoljuk ezt a bogyós gyümölcsökkel kevert tejsodót, egy cseppnyi kétségünk sem marad afelől, hogy a szívbarát desszertek is lehetnek finomak. Zsíros tejszín és…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés