Baconszalonnába göngyölt májas-aszaltszilvás csirketekercs, két-zeller salátával, körtechipssel. recept

Baconszalonnába göngyölt májas-aszaltszilvás csirketekercs, két-zeller salátával, körtechipssel.
2.5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Boci

Nehézség:

Elkészítési idő:

90 perc

Megnézték:
1419

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Az ételeket, különösen az ünnepi fogásokat szeretem nyugodt körülmények között készíteni, karácsonykor azonban, ha nem jól választok időpontot, fokozottan fennáll a veszélye annak, hogy hangulatos aláfestésképpen végighallgathatom a família szokásos karácsonyi műsorát, ami, hogy egy igen bölcs embertől idézzek: enyhén szórakoztató, ám inkább fájdalmas. Szokás szerint azzal indul a produkció, hogy öcsém elszántan keresni kezdi a karácsonyfatalpat, aminek létezés tulajdonképpen egy családi legenda, ugyanis felmenőink minden évben makacsul állítják, hogy ’tavaly vettünk’ azonban én emlékszem, hogy egy zöld kreppel bevont, homokkal teleszórt festékes vödör töltötte be ezen nemes funkciót az elmúlt évben… is. Ezért végződött akkora felfordulással az az emlékezetes eset, mikor a vizsla egy óvatlan pillanatban úgy döntött le kéne majszolni a mézeskalács mandrókat a fenyőkorpuszról. A nagy rángatás közepette az addig sem túl stabil talapzat elengedte a kétségbeesetten kapaszkodó törzset, így a fatest rohanvást közelítette a szerencsétlen jószágot, aki ezt észlevén úgy megrémült, hogy megfeledkezve a szájában tartott félig emésztett tésztamikulásról, rémületében szökkent egyet, ám az irányt nem teljesen választotta meg jól, így egészen belegabalyította magát égőfüzérbe. Ott aztán vergődött egy darabig, angyalhajjal a buksiján, dísztörmelékek között, szaloncukor szőnyegen, aztán mikor világossá vált számára, hogy immáron teljesen rabul ejtette a gonosz fa, fejvesztett rohanásba kezdett húzva maga után a terrorista fenyőt, aki viszont húzta maga után a felborult vödörből ömlő homokfövenyt, enyhe floridai-karácsony hangulatot kölcsönözve az estének. Tehát nem szoktak zökkenőmentesen zajlani az előkészületek minálunk, főképp, ha valamely rokonom veszi a bátorságot, hogy bemerészkedjen a konyhába és matatni meg kontárkodni kezd az én kis birodalmamba. Így azt a ravasz tervet eszeltem ki, hogy míg ők utolsó pillanatban ajándék után kajtatnak a szentestét megelőző napon, és alattomban elkészítem előre az ünnepi vacsorát, hogy a nagy nyüzsgésben már csak az utolsó simításokat kelljen elvégeznem, így született meg ez az azóta családilag tradicionálissá érett hidegsült kreáció is.

Baconszalonnába göngyölt májas-aszaltszilvás csirketekercs, két-zeller salátával, körtechipssel.

Baconszalonnába göngyölt májas-aszaltszilvás csirketekercs, két-zeller salátával, körtechipssel.

Az ételeket, különösen az ünnepi fogásokat szeretem nyugodt körülmények között készíteni, karácsonykor azonban, ha nem jól választok időpontot, fokozottan fennáll a veszélye annak, hogy hangulatos aláfestésképpen végighallgathatom a…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Baconszalonnába göngyölt májas-aszaltszilvás csirketekercs, két-zeller salátával, körtechipssel. recepthez

thumb
Helen2015 - 2015. október 06.
Elnezest, de hol a recept?