Az én rakott krumplim recept

Az én rakott krumplim
4.5 7

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
bankiani

Nehézség:

Elkészítési idő:

35 perc

Megnézték:
3474

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Kezdőknek is élmény, és siker, hisz csak szeletelni kell és rakni, a sütőben megsül, nem kell hozzá nagy szakértelem.

4 személyre

  • 1 kg apró szép krumpli
  • 6 db tojás
  • 1 nagy doboz tejföl (450 gr)
  • 20 dkg szeletelt kolbász
  • 10 dkg bacon szalonna, kockára vágva
  • vaj, prézli a tepsi kenéshez

Elkészítés

A krumplikat megfőzzük a héjában, a tojásokat szintén keményre főzzük, szeleteljük, a kolbászokat felvágjuk, a szalonnát pedig apró darabokra vágjuk. A sütőedényt kikenjük vajjal, morzsával meghintjük és aljára rakjuk a bacon darabkákat. Utána a megfőtt, meghámozott krumpliszeletek letesszük, sózzuk, a kolbász szeleteket ráhelyezzük, végül a karikára vágott tojásszeletek. Kevés tejföllel megöntözzük, a tetejére megint csak krumpliszeletek rakunk, erre jön a tojássárgájával elkevert tejföl. Piros paprikával lehet kicsit megszórni.

Berakjuk a sütőbe, 35 percig átsütjük, nem fedjük le, hiszen sütni csak azért kell, hogy az ízek összeérjenek. Készíthetjük nyers krumpliból is, akkor tejet öntünk rá, a kolbászkarikák vastagabbak legyenek és akkor fedjük le, hogy a gőzben puhuljon a krumplink. Tovább már minden ugyanaz.


Az én rakott krumplim recepthez kapcsolódó receptek

Az én rakott krumplim

Az én rakott krumplim

Kezdőknek is élmény, és siker, hisz csak szeletelni kell és rakni, a sütőben megsül, nem kell hozzá nagy szakértelem.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés