Az én kovászos uborkám recept

Az én kovászos uborkám
3.5 9

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
bankiani

Nehézség:

Elkészítési idő:

20 perc

Megnézték:
3640

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Mindenki másképp csinálja, én maradok a régi receptemnél, mert bevált.

6 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 2 kg uborka
  • 2 db száraz összekötött kaporszár
  • kenyérvég
  • víz
  • 8 db fokhagyma

Elkészítés

Az uborkákat konyhakészre tisztítjuk, nagy üvegbe helyezzük, először a szárított kaporszálakat tesszük az aljára, majd az uborkákat, közéje tehetünk fokhagymagerezdeket is. Tetejére

kerül a kenyér vége, majd leöntjük a langyos sós vizzel. Tetejét lefedjük, és kitesszük a napra.

3 nap alatt érik meg, akkor leszűrjük, és az uborkákat a hűtőbe tesszük. A levét felhasználhatjuk savanyú levesekhez, de hidegen üditő, meg is ihatjuk.


Az én kovászos uborkám recepthez kapcsolódó receptek

Az én kovászos uborkám

Az én kovászos uborkám

Mindenki másképp csinálja, én maradok a régi receptemnél, mert bevált.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés