Anikó gyors diós süteménye recept

Anikó gyors diós süteménye
5 11

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
bankiani

Nehézség:

Elkészítési idő:

30 perc

Megnézték:
6282

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Saját kreáció, a hozzávalókat úgy válogattam össze, hogy az ízek harmóniája meglegyen. Itt tej, vagy tejföl helyett a mascarponét használtam, kitünő lágy, laza tésztát kaptam.

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

Hozzávalók 25x20 cm-es tepsihez:

  • 5 dkg vaj
  • 2 db tojás
  • 5 dkg darált dió
  • 12 dkg liszt (kétféle, fele rétes, fele sima)
  • 5 dkg cukor
  • 0.5 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 12 dkg mascarpone sajt
  • narancshéj zselé
  • citromhéj zselé darabok
  • narancs és citrom aroma

Elkészítés

A vajat habosra kikeverjük a cukorral fakanállal, hozzáadjuk a sütőporos lisztet, a darált diót, a mascarponét, a gyümölcs zseléket, végül az aromákat. Vajazott, lisztezett tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben 160 fokon sütjük 20 percig, tűpróbáig. Tetejét vaníliás porcukorral meghintjük.


Anikó gyors diós süteménye recepthez kapcsolódó receptek

Anikó gyors diós süteménye

Anikó gyors diós süteménye

Saját kreáció, a hozzávalókat úgy válogattam össze, hogy az ízek harmóniája meglegyen. Itt tej, vagy tejföl helyett a mascarponét használtam, kitünő lágy, laza tésztát kaptam.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés