Almás-marcipános krémes recept

Almás-marcipános krémes
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Némethné Zsuzsa

Nehézség:

Elkészítési idő:

50 perc

Megnézték:
825

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Imádom a marcipánt és szívesen kísérletezgetek vele: Így született meg ez az almás-marcipános krémes.

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

A piskótához

  • 4 db tojás
  • 3 ek liszt
  • 4 ek cukor
  • 1 ek víz
  • 2 ek őrölt pucolt mandula
  • 0.5 tasak sütőpor

A krémhez

  • 1 tasak Dr. Oetker eredeti puding tejszínízű
  • 5 dl tej
  • 4 dkg cukor
  • 2 dl tejszín
  • 1 tasak Dr. Oetker habfixáló
  • 1 tasak Dr. Oetker vanillincukor
  • 2 ek baracklekvár
  • 3 db édeskés idared alma
  • őrölt csillagánizsbarna nádcukor 1 lime citrom leve, és reszelt héja 2 cl fehérbor
  • 2 ek barna nádcukor
  • 1 db lime citrom leve és reszelt héja
  • 2 cl fehérbor

A díszítéshez

  • csokiforgács
  • 5 dkg nyers marcipán massza

Elkészítés

A piskótát szokásos módon megsütjük: Ne felejtsük el a lisztbe belekeverni a darált mandulát és a sütőport. Kivesszük hűlés után egy tálcára. Az almát meghámozzuk és vékonyan felszeljük, majd citromlével meglocsoljuk. A barna cukrot serpenyőben feltesszük, és a fűszert, a citromhéját, a fehérbort és az almákat is hozzákeverjük egy kis lapáttal, hogy ne törjenek össze. Megpároljuk és a lapot vékonyan megkenjük a baracklekvárral, majd az almaszeleteket szépen sorban ráhelyezzük. A levét nem kell, ha még maradt, mert annak el kell párologni.

A pudingot készítsük el kevés cukorral, hűtsük ki és a tejszínt verjük fel 1 kk. porcukorral, a fixálóval és a marcipánt, ha keményebb, reszeljük bele a kihűlt pudingunkba. Ezután a habot is lazán keverjük bele, majd kenjük rá az almára és csokoládéforgáccsal díszítsük.

Tálalás: kocka alakba szeleteljük, de csak ha már jól behűtöttük.


Almás-marcipános krémes recepthez kapcsolódó receptek

Almás-marcipános krémes

Almás-marcipános krémes

Imádom a marcipánt és szívesen kísérletezgetek vele: Így született meg ez az almás-marcipános krémes.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés