Almás-mákos kocka csokoládé tetővel recept

Almás-mákos kocka csokoládé tetővel
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Némethné Zsuzsa

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
300

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Ezt a nagyon finom szaftos fűszeres almás-mákos süteményt mindenkinek egyszer ki kell próbálni! A mákos süti kedvelők imádni fogják. Jó pár napig puha marad, már ha marad, de szerintem biztosan sikere lesz! A csokoládé bevonat gondoskodik róla, hogy még zamatosabb legyen.

6 személyre

  • 4 db tojás
  • 15 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 10 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 15 dkg darált mák
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 40 dkg reszelt alma
  • 2 dl tejföl
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 1 csipet őrölt szegfűszeg
  • 1 csipet őrölt csillagánizs
  • 1 csipet őrölt kardamom

Csokoládémázhoz:

  • 10 dkg étcsokoládé
  • 1 dl tejszín
  • 5 dkg vaj

Elkészítés

A tojást a cukorral és a vaníliás cukorral keverjük habosra

A sütőporral elkevert lisztet, a mákot, az olajat, a reszelt citromhéjat, fűszert és reszelt almát beledolgozzuk.

A masszát zsírpapírral bélelt tepsibe (20×30 cm) öntjük. A tejfölt elkeverjük simára, és lazán beleforgatjuk a tésztába, majd simára igazítjuk. 180ºC-ra előmelegített sütőben 165 fokon tűpróbáig sütjük kb 25-30 percig.

Gőz felett megolvasztjuk a tördelt csokoládét, a vajat, és végül ha félig megolvadt akkor a tejszínnel is simára keverjük.

A csokimázat a kihűlt sütemény tetején széles kés lapjával elsimítjuk.

A süteményt kockákra vágva tálaljuk.


Almás-mákos kocka csokoládé tetővel recepthez kapcsolódó receptek

Almás-mákos kocka csokoládé tetővel

Almás-mákos kocka csokoládé tetővel

Ezt a nagyon finom szaftos fűszeres almás-mákos süteményt mindenkinek egyszer ki kell próbálni! A mákos süti kedvelők imádni fogják. Jó pár napig puha marad, már ha marad, de szerintem biztosan sikere lesz! A csokoládé bevonat gondoskodik…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés