Albondigas – andalúziai bárányhúsgolyók recept

Albondigas – andalúziai bárányhúsgolyók

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
1481

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Ez is tapas - bárki száját betapaszthatjuk vele

4 személyre

  • 1 kg bárányhús
  • 0.5 fej vöröshagyma
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 4 evőkanál felaprított koriander
  • 1 evőkanál pirított köménymag
  • 1 db tojás
  • 2 evőkanál kakukkfű
  • só, frissen őrölt fekete bors
  • 5 dkg liszt
  • 6 evőkanál extra szűz olívaolaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3.7 dl csirkealaplé
  • 2 dkg mandula
  • 0.25 kiskanál sáfrány

Elkészítés

Összekeverjük a húst, a fél fej felaprított hagymát, 2 gerezd zúzott fokhagymát, 3 evőkanál koriandert, a köménymagot, a tojást és a kakukkfüvet, és sózzuk, borsozzuk.

A masszából kis golyókat formálunk, belehempergetjük a lisztbe és 10 percre a hűtőbe tesszük.

Az 1 fej felaprított hagymát a hús olajában aranybarnára pirítjuk, majd hozzáadjuk az alaplét és felforraljuk. Beletesszük a húsgombócokat, és lassú tűzön, fedő alatt 30 percig főzzük.

A mandulát, a sáfrányt, a maradék 3 gerezd fokhagymát és a maradék 1 evőkanál koriandert megőröljük, majd beleöntjük a húsgombócos lébe és azonnal tálaljuk.


Albondigas – andalúziai bárányhúsgolyók

Albondigas – andalúziai bárányhúsgolyók

Ez is tapas - bárki száját betapaszthatjuk vele

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Albondigas – andalúziai bárányhúsgolyók recepthez

thumb
Némethné Zsuzsa - 2013. április 23.
Isteni finom lehet,most készülök rá, hogy megcsinálom.