Áfonyás muffin recept

Áfonyás muffin
4.5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

30 perc

Megnézték:
2289

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Szupergyors és extra takarékos süti!

6 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

Hozzávalók 12 darabhoz:

  • 26 dkg sütőporos liszt
  • 12 dkg kristálycukor
  • 12.5 dkg vaj, megolvasztva és langyosra hűtve
  • 2 db tojás
  • 1.8 dl író
  • 1 kiskanál vaníliakivonat
  • 15 dkg apróra vágott friss vagy 12 db fagyasztott bogyós gyümölcs (áfonya, eper, málna, szeder)

Elkészítés

Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra. Béleljünk ki muffinpapírokkal egy 12 mélyedéses muffintepsit.

Szitáljuk a lisztet tálba. Adjuk hozzá a cukrot, és jól keverjük össze. Kancsóban keverjük össze a vajat, a tojást, az írót és a vaníliát. Adjuk hozzá a lisztes keverékhez a gyümölccsel (vagy bármilyen más ízesítővel) együtt, és addig keverjük, amíg éppen hogy összeáll – nem szabad túl sokáig keverni, mert a muffinok kemények lesznek.

Kanalazzuk a tésztát a papírformákba. Süssük 15-20 percig, amíg a sütemény közepébe szúrt tűhöz már nem tapad tészta. Rácsra téve hagyjuk kihűlni.

Változatok: 
Csokoládés muffin készítésekor elhagyjuk a gyümölcsöt, helyette 3,5 dkg liszthez 3 dkg kakaóport keverünk, és hozzáadunk 13 dkg apróra tördelt csokoládét.
Gyümölcsös-fűszeres muffin készítésénél 1 kiskanál süteményfűszert adunk a liszthez, és 18 dkg vegyes aszalt gyümölcsöt az íróval.

Áfonyás muffin recepthez kapcsolódó receptek

Áfonyás muffin

Áfonyás muffin

Szupergyors és extra takarékos süti!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés