Áfonyás-tejszínhabos túrótorta recept

Áfonyás-tejszínhabos túrótorta
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

45 perc

Megnézték:
5415

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Egy rafinált megoldással különleges ízű, gyorsan összeállítható tortát kapunk: az alapot csokoládés kukoricapehelyből készítjük – és még sütő sem kell hozzá.

4 személyre

  • 15 dkg étcsokoládé
  • 10 dkg vaj
  • 15 dkg kukoricapehely
  • 28 cm kapcsos tortaforma

A töltelékhez és a díszítéshez:

  • 4 evőkanál citromlé
  • 2 db tojássárgája
  • 25 dkg sovány túró
  • 1 kiskanál finomra reszelt citromhéj
  • 6 db fehér zselatinlap
  • 45 dkg vörösáfonya-kompót
  • 4 dkg csokoládéreszelék
  • 40 dkg habtejszín
  • 10 dkg cukor

Elkészítés

A sütőforma alját sütőpapírral kibéleljük. A csokoládét durvára vágjuk, és a vajjal együtt forró vízfürdő fölött megolvasztjuk. Belekeverjük a kukoricapelyhet. A forró masszát a formába töltjük, és megvárjuk, amíg kihűl és megszilárdul.

A töltelékhez a túrót a tojások sárgájával, a cukorral és a citromhéjjal krémesre keverjük. A zselatint hideg vízbe áztatjuk. A citromlevet felforrósítjuk, a kinyomkodott zselatint feloldjuk benne, és gyorsan a túrókrémhez keverjük.

A tejszínt kemény habbá verjük, és habverővel a túrókrémbe forgatjuk. Az egészet kis időre a hűtőbe tesszük. Ha az áfonyakompót túl híg, szűrőedényben lecsepegtetjük.

A kukoricapelyhes tortalapot először a túrókrém felével, majd az áfonyával bekenjük. Az áfonyarétegnél a tortalap peremén egy 2 cm-es sávot szabadon hagyunk. Rákenjük a túrókrém másik felét. A tortát letakarva, legalább 4 órára a hűtőbe tesszük. Tálaláskor óvatosan kivesszük a formából, és megszórjuk csokoládéreszelékkel.


Áfonyás-tejszínhabos túrótorta recepthez kapcsolódó receptek

Áfonyás-tejszínhabos túrótorta

Áfonyás-tejszínhabos túrótorta

Egy rafinált megoldással különleges ízű, gyorsan összeállítható tortát kapunk: az alapot csokoládés kukoricapehelyből készítjük – és még sütő sem kell hozzá.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés