Rozmaringos csirkemell fokhagymával recept

Rozmaringos csirkemell fokhagymával
5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

55 perc

Megnézték:
3367

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


4 személyre

  • 60 ml extra szűz olívaolaj
  • 16 gerezd közepes gerezd fokhagyma héjastúl
  • 2 evőkanál apróra vágott friss rozmaring, vagy 2 teáskanál szárított
  • 1 teáskanál só
  • csipetnyi frissen őrölt bors
  • 2 db bontatlan csirkemell (kb. 1.25 kg)

Elkészítés

A sütőt 190 °C-ra (gázsütőnél 5-ös fokozaton) előmelegítjük. 20-25 × 30-35 cm-es tepsibe vagy jénaiba öntjük az olajat, belerakjuk a fokhagymagerezdeket, majd összerázzuk, hogy a zsiradék mindet bevonja. 5 percre a sütőbe tesszük, hogy az olaj sercegni kezdjen.

Addig kis tálban összekeverjük a rozmaringot a sóval meg a borssal. Kézzel óvatosan felszakítjuk (de nem szedjük le) a bőrt a csirkemelleken, majd bedörzsöljük alatta a húst a fűszermixszel.

Bőrös oldalukkal lefelé a tepsiben lévő hagymához tesszük a húsokat. 20 percig így, majd bőrös oldalukkal felfelé fordítva újabb 20 percig sütjük őket. A sült fokhagymagerezdekkel körítve, a kisült szafttal megöntözve tálaljuk.

Adagonként: 412 kcal (1724 kJ), 32 g fehérje, 30 g zsiradék (ebből 7 g telített zsírsav), 4 g szénhidrát (ebből 1 g cukor), 701 mg nátrium, 4 g rost


Rozmaringos csirkemell fokhagymával recepthez kapcsolódó receptek

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés